
209,00 zł
Cena regularna:
229,00 zł

199,00 zł
Cena regularna:
229,00 zł
Długa historia
Produkcji naczyń emaliowanych w Polsce sięga początku XIX wieku. Największą popularnością cieszyły się długo emalie z Olkusza, a całość produkcji skupiała się głównie na Śląsku. Popularność naczyń emaliowanych spowodowała jednak, że producenci z innych regionów także zainteresowali się produkcją garnków emaliowanych. Nowoczesne wzornictwo połączone z modną kolorystyką zdecydowanie wyróżnia je na rynku, a EMALIA za każdym razem zaskakuje i łamie stereotypy dotyczące tych tradycyjnych naczyń.
Zdrowe gotowanie
Powłoka jest największą zaletą garnków emaliowanych. Emalia jest całkowicie neutralna i w 100% bezpieczna dla zdrowia, ponieważ składa się z mieszaniny naturalnych minerałów. Szklista powłoka naczyń stanowi ochronę przed przenikaniem szkodliwych związków do potraw, dlatego szczególnie jest polecana dla dzieci i alergików. Powłoki emaliowane nie wchodzą w reakcje z żywnością, dlatego nadają się idealnie do bezpośredniego przechowywania potraw.
Praktyczność i użyteczność
Garnek emaliowany swoim designem nawiązują do tradycji, ale jego funkcjonalność dąży do nowoczesności. Może być stosowana na wszystkich rodzajach płyt, zarówno tych tradycyjnych gazowych, jak i najnowszych płytach elektrycznych i indukcyjnych.
Zdrowa marka roku
Jako jedyny producent EMALIA otrzymała tytuł Zdrowej Marki Roku, w ogólnopolskim projekcie, w którym nagradzane są najwyższej jakości produkty wspierające zdrowy styl życia.